27 april
16:00
Arcus

Matrixx Magixx

VS

Den Helder Kings

68
Matrixx Magixx

-

83
Den Helder Kings

27 april
16:00
Arcus

Matrixx Magixx

VS

Den Helder Kings

68
Matrixx Magixx

-

83
Den Helder KingsTerug

Magixx zet alles in de 'steigers' tot 2015

Magixx zet alles in de 'steigers' tot 2015

08-07-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magixx zet alles in de ‘steigers’ tot 2015

De kruitdampen van het basketbalseizoen 2010-2011 zijn opgetrokken. Magixx playing for KidsRights heeft boven verwachting gepresteerd. Zag het er aan het begin van het seizoen nog naar uit dat de competitie het zonder inbreng uit Nijmegen zou moeten doen, aan het eind van het seizoen kan Magixx playing for KidsRights vol trots terugkijken op bijzondere sportieve prestaties. In de nationale beker werd in de halve finale verloren van de latere bekerwinnaar GasTerraFlames. In de competitie kwam het team van Michael Schuurs net tekort tegen Zorg & en Zekerheid Leiden de latere landskampioen. Alle reden om dus trots te zijn op de sportieve prestaties. Magixx playing for KidsRights is daarmee toonaangevend voor de Nijmeegse topsport.

De eerste afweging na de massale publieke steun vorige zomer om de club in leven te houden is een belangrijke graadmeter de recettes.De Magixx playing for KidsRights-fans kunnen rekenen op veel sympathie in basketballend Nederland. Iedere thuiswedstrijd is een feest voor de hele Magixx-familie, fans en businessclubleden, en de sfeer in de gezelligste sporthal van het land wordt breed geroemd. Ondanks de vele acties om meer publiek naar de hal te krijgen en gestructureerd vrijkaarten acties te hebben geïnitieerd heeft dit nog niet geleid tot het gewenste effect. De harde kern is gedurende het seizoen niet echt gegroeid, wel was er veel belangstelling om een avondje Magixx te verkennen. En verwachten we met steun van de harde kern dit te gaan kapitaliseren naar het aankomende seizoen.

Het hoofsponsorschap op een andere manier invullen door middel van Magixx playing for kidsrights en de gehele founder structuur heeft veel goodwill gekweekt en ervoor gezorgd dat we oa. het afgelopen seizoen hebben kunnen spelen. Over het algemeen is de terugkoppeling van de potentiële sponsoren dat men de toegankelijkheid naar alles binnen Magixx erg charmant is en dat men de informele sfeer erg aangenaam vindt. Echter men haakt af op de gebrekkige business ruimte, de gebrekkige parkeergelegenheid en de ligging van de hal. Inmiddels is ook duidelijk dat de Magixx de 1ste 3 jaar de overstap naar het TIP niet kan maken en dat daarmee de aantrekkelijkheid voor sponsoren niet toeneemt. Dit geeft een achterstand ten opzichte van de accommodaties bij het ijshockey en voetbal.Voor een financieel solide toekomst is een snel besluit van de gemeenteraad van Nijmegen over het spoedig realiseren van het Topsport- en Innovatiepark (TIP) onontbeerlijk.

Met het oog op het voorgaande heeft het bestuur de noodzaak gezien om allereerst een goed business plan te schrijven en 4 jaar vooruit te gaan kijken met het oog op het TIP. Zowel op financieel als organisatorisch vlak. Gevolg is dat we naast de geweldige en intieme sfeer een stap moeten zetten naar verdere professionalisering. En dat begint onder andere bij een passende accommodatie. Die passende accommodatie staat nu in Wijchen. In het komende seizoen zal Magixx playing for Kids Rights in Nijmegen en Wijchen gaan trainen en de wedstrijden in Wijchen gaan spelen. Sporthal de Arcus is naast de juiste kleur een fantastische accommodatie voor publiek, business clubleden en sponsoren. Een zeer moderne sporthal waarbij er voldoende ruimte is om te parkeren en er ook mogelijkheden zijn om na de wedstrijd activiteiten te ontwikkelen voor de fans en business clubleden, simpelweg omdat er veel meer en professionele ruimte is. Voor de intieme sfeer zal de Matrixx weer gaan zorgen door de hal te gaan aankleden, muziek te verzorgen en het licht aan te passen. Alles met als doel om een stijging in het aantal sponsoren, business clubleden en publiek te genereren.

Het gedeeltelijk vertrek uit Nijmegen heeft geen consequenties voor de samenwerking met de andere partners in het TIP zoals bijv. HAN en NEC. Magixx vindt het belangrijk om haar maatschappelijke betrokkenheid in de gemeente Nijmegen te continueren en verder uit te bouwen. De afgelopen jaren is er veel energie gestopt in het geven van clinics, het stimuleren van kinderen te sporten en het schoolbasketbal toernooi. Ook de komende jaren zal Magixx dit blijven vorm geven en de ingezette koers met Magixx playing for Kids Rights continueren. Maatschappelijke betrokkenheid en relevantie maakt onderdeel uit van de Magixx waarden en normen.

Naast het organisatorische en financiële is Magixx druk achter de schermen bezig geweest met het samenstellen van de selectie voor het seizoen 2011 – 2012. Zo blijft Thijs Vermeulen onderdeel van Magixx en krijgt hij versterking van Marcel Aarts oud Den Bosch en beste shotblocker van het afgelopen seizoen voor het komende seizoen en een eenzijdige optie voor nog een seizoen voor de club. Om de sportieve ambitie nog meer kracht bij te zetten zijn de gebroeders Bekkering gecontracteerd. Henry keert daarmee terug op het oude nest en Ross sluit zich aan om tenminste nog 1 seizoen te kunnen samenspelen. Zowel Henry als Ross hebben afgelopen seizoen de finale gespeeld en zijn een meer dan welkome aanvulling. Beide kozen voor Nijmegen vanwege speelstijl, ambiance maar zeker ook omdat coach Michael Schuurs ze allebei graag wilde hebben in tegenstelling tot andere clubs. In het 1ste seizoen van Henry bij Magixx was hij de meest effectieve speler per minuut. Ross brengt de nodige inside kracht mee, die de Magixx juist ontbeerde in de serie tegen Leiden.

Vanaf vandaag start de verkoop voor seizoenkaarten. Een belangrijke pijler voor de sfeer van Magixx. Eind augustus wordt er een informatie avond georganiseerd voor de fans, sponsoren en businessclub leden.

Contact

Matrixx Magixx
Arcus
Campuslaan 14
6602 HX
Wijchen
info@magixx.nl